Vrijwilligers voor tuinklussen gezocht

Op dit moment is er regelmatig vraag naar hulp in de tuin. Het gaat vaak om kleine klussen van schoffelen, een struik snoeien of een stukje omspitten. Helaas is de groep tuinvrijwilligers om verschillende redenen kleiner geworden. Wie kan er helpen? Alle hulp is welkom!

Samen er op uit
Samen eten is gezelliger. Daarvoor heb ik vorige keer een overzicht gegeven van alle momenten dat u in Hollandscheveld ergens kunt aanschuiven. Van harte welkom om eens mee te eten.
Maar wat als u alleen bent en graag naar het theater wilt? Of naar een mooie film in de bioscoop? Alleen gaan kan maar is niet zo gezellig. Er zijn vrijwilligers die graag mee gaan. Er kan ook een oproep worden gedaan om met een aantal mensen samen te gaan.

Heeft u wensen laat het mij dan weten. Samen komen we verder!

Project ‘Gezond en Fit ouder worden’ in Hollandscheveld

Aan de start van het nieuwe seizoen gaat het succesvolle project ‘Gezond en Fit ouder worden’ in Hollandscheveld van start. Dit beweeg-en leefstijlprogramma heeft al in veel dorpen en wijken van de gemeente Hoogeveen en De Wolden gezorgd voor meer bewegende senioren. Het project zorgt enerzijds voor een betere conditie en vitaliteit van de deelnemers en anderzijds zorgt de gezelligheid van het met elkaar bewegen voor meer sociale contacten.

In de tweede week van september krijgen de inwoners van Hollandscheveld in de leeftijd van 65 t/m 85 jaar een brief van de gemeente met een uitnodiging om deel te nemen aan een fittest. Deze vindt plaats op woensdag 25 september 2019  in Het Anker. Na afloop van de fittest kunt u zich aanmelden voor een gratis vervolgtraject van 10 weken of aansluiten bij de vele bestaande beweeggroepen voor senioren in Hollandscheveld. Voor de kwetsbare deelnemers van de fittest is er de mogelijkheid om een cursus valpreventie te gaan volgen. Het project wordt georganiseerd door de sportfunctionarissen senioren van de gemeente Hoogeveen en wordt ondersteund door de huisartsen, fysiotherapie Hollandscheveld, thuiszorgorganisaties, verschillende (sport) organisaties, welzijnswerk en de dorpscoöperatie. Als u alvast meer informatie hier over wilt hebben kunt u mij bellen.

Op naar 800 leden

De dorpscoöperatie is blij met haar 775 leden! Samen zorgen wij ervoor dat de leefbaarheid in het dorp behouden blijft en waar mogelijk vergroot. We zien wel dat de gemiddelde leeftijd van onze leden hoog is. Daarom een oproep aan alle inwoners van Hollandscheveld van 18 jaar en ouder die nog geen lid zijn:  Word lid! Voor 10,00 € per persoon per jaar ( en 17,50 € voor een echtpaar) ondersteunt u het werk van de dorpscoöperatie.

Ons doel is om aan het einde van dit jaar 800 leden te hebben. Het 800e-ste lid ontvangt een leuke attentie.

Jacomijn de Jong Telefoon: 06-2321 1010