In 2018 hebben vrijwilligers van de dorpscoöperatie in het kader van onze actie kanskaart, huis aan huis een kanskaart bezorgd en weer opgehaald. Inwoners van wie wij de kanskaart ingevuld terugontvingen werden vervolgens bezocht door één van onze vrijwilligers. Samen gingen ze dan aan de slag om te bekijken voor welke financiële voorziening de betrokkene in verband met een laag inkomen misschien in aanmerking komt en regelden dan hiervoor de formaliteiten.

Deze service blijven wij verlenen, maar wij komen niet opnieuw met een kanskaart langs. Het initiatief ligt nu bij de inwoners. Als u aan de bel trekt bij Jacomijn de Jong, omdat u graag opnieuw hulp wilt bij het aanvragen van uitkeringen, het invullen van formulieren enz., dan kunt u bellen naar Jacomijn de Jong. (telefoonnummer 06 – 2321 1010)      

Alleen de gemaakte kosten worden vergoeden

De vrijwilliger hoeft geen vergoeding te hebben, maar u betaalt natuurlijk wel de kosten van materialen en voor het vervoer een vergoeding per kilometer van € 0,30. Voor een rit die korter is dan 10 km. betaalt u € 3,00.

 Geen concurrentie met professionals

Wij willen natuurlijk niet concurreren met professionals. Daarom komen grotere klussen niet in aanmerking. Het is lastig om hiervoor in z’n algemeenheid een grens aan te geven.  Daarvoor is het nodig uw concrete vraag met Jacomijn te bespreken.